4 Eylül 2008 Perşembe

Beauvais

http://www.johnnyjet.com/images/PicForNewsletterParisSept2005BVAairport.JPG

Bugün arkadaşlar Ryan air muhabbeti yapınca aklıma geldi. Beauvais,Paris'e 80 km uzaklığında ufak,şirin bir kasaba, merkezindeki katedrali ve tarihi binaları ve dış kısmındaki amerikan banliyö ayarındaki evleriyle güzel ama herhangi ufak bir fransız kasabasından çok farkı olmayan bir yer. Onu önemli yapan asıl şey ise havaalanı. Parisi ucuza ziyaret etmek isteyenlerin,özellikle Ryan air'i tercih edenlerin adeta mabedi Beauvais havaalanı. Şehir merkezinden otobüsle,trenle 15 eur. altı fiyatlarla ulaşmak mümkün.

Havaalanı imajınızı bozmak istemem ama çok sefer yapılmadığından çok da görkemli bir yapıya girişmemişler. İzmir'i bilen seyircilerimiz için,Kipa çiğli'den de küçük diyebiliriz. Hatta o kadar mütevazi bir işletme ki saat 22.00'den sonra kapanıyor!

Sabahın köründeki uçuşunuz için son otobüsle havaalanına gidip,orada koltuklarda sabahlama planları yaparsanız, soğuk paris gecesinde sokakta buluyorsunuz kendinizi. Ama üzülmeyin belki size de şans güler ve uzun boylu sarışın,mavi gözlü ve şimdiye kadar gördüğüm en güzel gülüşe sahip olan bir fransız meleği,ya da yer hostesi size de yardım edebilir. hatta kasabadaki otelleri arayıp uygun bir konaklama(sadece 10 eur. üstelik oda+kahvaltı) bulup bir de oraya götürecek bir taksi bile çağırabilir.

Hiç yorum yok: