8 Mayıs 2010 Cumartesi

Yaz mı geliyor ne?




Ben işten çıktığımda hava hala aydınlık ve sıcaksa, eve gidip uyumak yerine mütemadiyen Alsancak'a gidip hafif boş mideye buz gibi biralar gönderip gün batımına kadar orada kalma planları yapıyorsam. O zaman yaz gelmiştir. Evet oldukça yüzeyel ama ben cemreyle, tarihle falan uğraşmıyorum, benim kriterim budur, zira mayıs ayında 37 dereceyi gördüysek mayısın haziranın hesabını yapmamak lazım.

Şimdi yazının girişini yazının devamından bir hafta önce yazınca öyle apışıp kalıyor insan. Neyse bir yerlere bağlarız elbet. bir aydır yazmıyorsak o kadar da melekelerimiz kaybolmamıştır herhalde

Yaz geliyor da ne oluyor peki?

1.5 sene tus çalıştıktan sonra 1 sene de(evet, meslekte 1 yılım doldu, ne de çabuk geçiyor zaman değil mi? Elinizde büyüdüm adeta :) hardcore bir şekilde mesleğe başlayınca yazın gelmesinin tek anlamı yıllık izin oluyor. Cidden güzel bir tatile ihtiyacım var, düşününce son düzgün tatilimi 3 yıl önce İspanya'ya gittiğimde yapmışım dolayısıyla yıllık iznimin bir gününü bile boşa harcamama arzusundayım. E bazı planlarım da var tabi.

İki parça halinde olacak yıllık iznim haziranda 8, eylülden sonra da 15 gün şeklinde. O 15 gün hem daha vakit olmasından hem de yeterince uzun olmasından dolayı(ki muhtemelen New York olacak) planlamada çok kararsızlık ve sıkıntı yaratmayacak da beni asıl endişelendiren 1 ay sonraki o 8 gün.

Bir takım girişimlerde bulunmadım değil. Pasaportumun süresini uzattım, biyometrik fotoğraflar çektirdim vize için, tur şirketlerine uğradım turlar hakkında bilgi aldım, akabinde emekli çiftlerle zaten gördüğüm Avrupa şehirlerini gezmek istemediğimi anladım, lakin en önemli olan şeye yani nereye gitmek istediğime karar veremedim.

8 günde çok uzağa açılmanın anlamı olmayacağından Avrupa'nın görmediğim kısımlarına yönelmek daha mantıklı görünüyor. İskandinav ülkeleri ve Benelux bölgesi adaylarımız... Hatta bu gün aklıma gelen ve ryanair'in de ucuz uçuşlarıyla desteklediği, İzmir'den Amsterdam'a gidip 4 gün Amsterdam'da kalıp oradan da Bulduğum ucuz uçuşlarla hep görmek İstediğim Dublin'e geçerek bi 4 gün de orada kalma gibi uçuk bir plan da yaptım. Aslında hiç de fena olmaz değil mi?

THY, Amsterdam, Schipol... Laaan?!

Muhtemelen bu planların içinde kesinlikle Amsterdam olacak zira İzmir'den direkt uçuş var ve en ucuz seçenek aynı zamanda en kaliteli olanı: THY. ilginç bir şekilde pegasus,sunexpress ve bir kaç yabancı şirketten daha ucuz. Amsterdam'dan sonra ya Brüksel-Brugge, ya da o yukarıda yazdığım çılgın planı yapacağım. Onun kararını vermem gerekiyor.


İşte October Swimmer kulunuz böyle planlar peşinde. Bir kere içime kurt düştü mü gaza geldim mi bu işleri sonuçlandırmadan rahat edemem, ki muhtemelen bir hafta sonra biletimi vizemi halletmiş olarak gün saymaya başlayacağım bir yazı yazabilirim. O zamana kadar bilettir, hosteldir, şehirdir, alternatif plandır, vize tüyosudur... Aklınıza gelen her türlü teklife tavsiyeye açığım. Memnun da olurum

15 yorum:

Sel dedi ki...

Niye tatil anlayışın sadece yurtdışı october biraderim?

October Swimmer dedi ki...

why the hell not?

yurtiçinde ne var yahu? Ben deniz plaj vs. tatilinden, tamamen yabancı bir yere gitmekten aldığım keyif kadar keyif almıyorumm ondan yurtdışı

marléne the third dedi ki...

amsterdam-dublin hattı süper. tak sevgilini de koluna ohh :D
ben bu yaz için çok çılgın bir plan yaparak kendimi afrika çöllerine atma niyetindeyim. bakalım nasip kısmet ahahaa

October Swimmer dedi ki...

en heves ettiğim o plan oldu benim de, lakin yalnız gidiciğim.

hiç kimse hakkında her bi şey dedi ki...

aynı sekılde! 1yıl ıntornluk, 2 yıl tus. bu sene paris-lyon-oslo ve fırsat olursa ıtalya dusunuyorum ben. ıtalyaya gıtmıssın zaten, parisi d görmus olabılırsın. norveç'i öneriyorum sana. hatta direk oslo'yu:) sen önden bi gider araştırma yaparsın, sonra da gelır yazarsın nerelerı gezılmelı, nerde kalınmalı, ne mutlaka gorulmelı seklınde. benım d ısıme yarar;)

pisces dedi ki...

blog kardeşlii adına nil arkadaşımızın bloğunda rastlamıştım geçenlerde... http://aysegulnazcan.blogspot.com/2010/05/iskan-bakanlg-ve-bir-takm-ulkeler.html

belkim katkısı olur :) güzel planlar , bizim için de gez ...

October Swimmer dedi ki...

@hkhhb
evet parisi de gördüm iskandinav ülkeleri mantıklı ama amsterdam kadar ulaşım rahatlığı yok sanırım sapa kalıyorlar jkldsajkdla

bu arada seyahat planı yaptığına göre tus iyi geçmiş demektir ne oldu nasıl ?

@pisces

nilin blogunu da okudum da o arkadaşlarıyla tanıdık akraba vs. ziyareti yapmış onu anlatmış. benimki farklı kulvarda biraz daha
ama çok teşekkür yine de

Sel dedi ki...

Yalnız olunmaz en azından işte, ne bileyim farklı tadlar dan hoşlanıyoruz demekki:)
Bu arada Thy tamamen kaza dolayısıyla daha ucuz, ki suç onların bile değilmiş.

DUST OF MINE dedi ki...

tavsiyenin tavsiyesi (suyunun suyu) babında..

http://www.amsterdamdankartpostallar.com/

hiç kimse hakkında her bi şey dedi ki...

yorum bırakmıştım ama sora baglantı mı gıttı noldu, gıtmedıyse ve o yorum da gelmıs olabılır. bılemedım. herneyse, amsterdam dıosan oslo ıle kıyaslanamaz elbette. sex&drugs&freedom dıolar, gıdınce bıze d durum hakkında bılgı verırsın artık;) tus bellı oldu bu arada, 64 aldım, 621. sıra. sizin gibi derece yapamadık elbette ama bu da bizim için ii bi sonuç Erdem bey;) gezi planlarını ve yazılarını beklioruz, şimdiden ii tatiller;)

October Swimmer dedi ki...

Tebrik ederim guzel sonuc e dok bakalim etegindekileri hangi sehir hangi bolum bir de blog neden bitti?

Bu arada bir hafta sonra falan gunluk planlarla gelecegim gidince de hergun oralardan bildiririm tatile gitmesek yazacak birsey cikmayacak;)

operadaki fantom dedi ki...

sensin lan akraba gezisi:)
sadece kalmanın ekonomikliği açısından şanslıydım, orada arkadaş ve akraba vardı, gitmişken onları da ziyaret ettim, güzel oldu.
"aman ne halin varsa gör" - Hülagü Teyze.

operadaki fantom dedi ki...

sensin lan akraba gezisi:)
sadece kalmanın ekonomikliği açısından şanslıydım, orada arkadaş ve akraba vardı, gitmişken onları da ziyaret ettim, güzel oldu.
"aman ne halin varsa gör" - Hülagü Teyze.

October Swimmer dedi ki...

eheh tamam sen türlü maceralarla dolu adeta teenslasher tadında, hatta o sizi uyaran amcayı bile dinlemeden devam ettiğiniz mük-kemmel bir gezi yapmısşın biz kıymetini bilememişiz djkslajdkls

hiç kimse hakkında her bi şey dedi ki...

tesekkurler:) şehir sadece ankara -bi tane istisna hariç-. bölüm olarak 7 kbb, 2 PRC, 3 pediatri, 1 dahiliye, 1 psikiyatri. sıralama da ıstegıme gore oldugu ıcın en basa kbb.. bakalım, kısmet.

blogu kapattım cunku çok invaze olmustu artık ınsanlar hayatıma. etrafımdakı herkes bılıodu nerdeyse. bunun sonucunda da herkesın olur olmadık seylerı kendı uzerıne alınması durumu var. dolayısıyla her yazdıgımı tutarak yazmaya basladım bı sure sonra.. bı baktım, rahatlamak ıcın yazdıgım blog yuk olmaya baslamıs. 4 yıldır stabıl tutabıldıgım tek seyi d, diğer unstabıllerın arasına yolladım.