28 Kasım 2008 Cuma

Ben

http://www.marmaray.com/images/tech_bored_crosstracks.jpg
Sıkıldım. Hayatımın yarısının, literal anlamda yarısının kütüphanede geçmesinden sıkıldım. Belirsizlikten sıkıldım. Sabah 9-akşam 9 arasındaki 12 saatte o pembe çuhayla kaplı sandalyelerde otururken kaçırdığım şeylerden sıkıldım. Kütüphaneden çıkarken, "yarın yine aynı saatte" diye düşünmekten sıkıldım. Nisan ayında nerede olacağımı bilmemenin huzursuzluğundan sıkıldım. 25 yaşında, ÖSS çocuğu gibi, sınavdan bir gün sonrasını hayal etmekten sıkıldım, üstelik bu hayalin getirdiği, kötü senaryo ihtimallerinin yarattığı anksiyeteden sıkıldım. Çevremdeki insanların beni dahil etmeye çalıştığı planlara dahil olamamaktan sıkıldım. İnsanlara "gelemiyorum, lütfen beni anlayın" demekten sıkıldım. Arada dışarı çıkıp bu planlara dahil olunca, diğerlerine haksızlık ediyormuşum hissinden sıkıldım. Beni arkadaşlarım arasında seçim yapıyormuş pozisyonuna sokan sitemlerden sıkıldım. İstediklerimi yapamamaktan sıkıldım. Öğrenciliğin bitmesinden sıkıldım. "Aa doktor mu? Ne doktorusun?" sorusundan sıkıldım. Vakit kaybı olmasın diye günde iki defa yediğim yemekhane yemeğinden sıkıldım.

Eve geldiğinde uyumam gereken saatin yaklaşmasının getirdiği huzursuzluktan sıkıldım. Evde uyumak dışında sadece 4 saat geçirmekten sıkıldım. Bu 4 saatin çoğunu facebook "Home" ve Sözlük "Bugün" butonu arasında geçirmekten sıkıldım. Hayatımda birşeylerin eksik olmasından ve bir türlü neyin eksik olduğunu bulamamaktan sıkıldım. Ergenlerin güncem.com yazıları gibi bir post yazmaktan sıkıldım. Bu kadar çok sıkılmaktan sıkıldım...

9 yorum:

Pyromancy dedi ki...

ıhmm..aslında bende tam olarak aynı dakikalarda benzer şeyleri düşünüp yazıp yazmamak arasında kararsız kalmıştım.insanın bilmesi ayrı görselliğe döküp o harflerin tek tek zihninde yankılanması ayrı tabi.
okunması gereken o kadar kitap,çürütülmesi gereken(yada geriye kalan)dirsek köşeleri varken neden sürekli 'home' ve 'bugün'sayfalarında gezindiğimin tanısını ben de koyamadım.Ne doktorusun? ise Kedinin adı Dilara mı? dan sonra cevaplamayı sevdiğim en güzel soru.(ki değil,kendini Dilara sanıyor sadece)
En azından bu kentte yaşayanlardan bazıları metroda ilerlerken,yada yolda durup bir kedinin oyununa daldığında senin düşündüklerini düşünüyor.yalnız değilsin.:)

October Swimmer dedi ki...

yalnız olmadığımı bilmek güzel
Ne diye cevaplıyorsun soruyu, peki?
dilara da iyiymiş:)

alt + 168 dedi ki...

geççek be adamım bunlarda. düşündükçe boğulursun..

operadaki fantom dedi ki...

az önce guncem.com da çok benzer bir günce yazdıktan sonra blogunu okudum, seni kınıyorum ve sana laflar hazırladım.

ek not: 1-emin ol tek sen değilsin.
2-geçecek. başka şansı yok. şu anki zamanından optimum keyfi elde etmek zorundasın. yemekhanedeki çatal bıçak sesini bile sevmeye çalışmak zorundasın. ya da aynen devam edeceksin, o da bi seçenek.
3-kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş.
4-tıp deli işi.
5-allah kolaylık versin.

Pyromancy dedi ki...

uzun uzun açıklamaktan vazgeçeli bir hayli oluyor.önce soruyu duyunca sağa sola bakıyorum.sonra kaşlarımı kaldırıp elimi göğsüme koyup 'kim ben mi? ' diyorum.kararlı bakışlar sürüyorsa,'ıhm..şimdilik kendimin doktoruyum,büyünce başkalarının doktoru olmayı da istiyorum,saygılar.nokta.zaten bu cevaptan sonra kurcalayan olmuyor.:)
dilara apayrı.vakit bulursam resmini koyacağım.

October Swimmer dedi ki...

@aysegülnazcan

ya geçecek biliyorum, hatta zaman korkutucu bir hızla geçiyor. Korkutuğum bu kadar çileden sonra neticenin üzücü olma ihtimali. bir de eheh sory ddjshjskasj guncem.com konusunda

@pyromancy

hmm 85li olduğuna göre şu an muhtemelen intern'sin. ya da daha küçük bir sınıf olabilirsin. Yani hala "büyüyünce şu olacağım" opsiyonu açık. Ben bu cevabı versem "ulan daha ne kadar büyüyeceksin" derler :)
okul ne?

Pyromancy dedi ki...

DEU.'büyüyünce' dememin sebebi genelde beni küçük sanmaları.görüntüden yırtıyorum :)
bu arada herkes senin böyle bir yazı yazmanı beklemiş sanki.yalnızlığı bırak grup kurabilecek durumdasın sanırım :P
P.S.: Beware of the young doctor and the old barber.
Benjamin Franklin

October Swimmer dedi ki...

turunsol kağıdı ayarında bir yazı yazmışım demek, okuyup da buraya yorum yazmayan arkadaşlarımı da depresyona sokmuş. dün küfür mesajları geliyordu:)

24th fret dedi ki...

bak böyle şeyler yazmaya devam edersen ERGENekoncu diye tutuklarlar seni aşskjfşskjdşalskjfdşa