15 Mayıs 2009 Cuma

Derdiniz nedir: İzinsiz girmenin romantizmi?

http://www.cinemaspartan.com/wp-content/uploads/2008/12/yesman1.jpg
Kapalıymış işte bak! Gitsenize evinize


Hollywood filmlerinde bir çift varsa ve aralarında belli bir seviye romantizm varsa, bu çift illa ki antisosyal davranış bozukluğuna uyacak hareketler yapar, mesela, Notting Hill'de Anna Scott ve William Thacker, gecenin bir köründe Kensington civarındaki özel bahçelerden birine, gecenin bir yarısı girerler. Yes Man'de Carl ve Allison ise yine bir gece yarısı Los Angeles'teki Hollywood Bowl'a girerler, hatta en absürdü B sınıfı bir macera filmi olan Jumper'da bile David ve Millie'nin gündüz gözüyle Colloseum'a girmesidir. Eminim sizin aklınıza da, şu an benim aklıma gelmeyen bir sürü örnek geliyor. Düşünürsek bu hollywood klişesinin bir çok örneğini bulabileceğiz, ama gerek yok, fikri anladınız. Sıra edeceğim bir çift söze geldi.

Yahu ne işiniz var, ne diye genel toplum kuralarını çiğnersiniz ki? Hayır, yakalanmaktan hiç mi korkmazsınız. Ya da bi bekçi tutsa sizi yakalasa, sonra karakola götürse, savunmanız ne olacak? "Biz çiftiz, böyle şeylere hakkımız var, komserim" mi diyeceksiniz? Amaç nedir? Onu anlamıyorum. Anlayan varsa beri gelsin.

Sen hiç yapmadın mı? Diyeceksiniz. Evet yaptım, 2006 yazında İspanyol bir bayan arkadaşımla Kuşadasında, Scala Nuova alışveriş merkeziyle limanı ayıran tel örgülerden atlayıp, biraz romantizm için(tabii ki benim fikrim değildi) limandaki banklardan birine oturmaya çalıştık gecenin köründe. Ha evet oturduk o banka. Ne mi oldu? o tel örgüleri geçerken en güzel gömleğim yırtıldı ve omzum çizildi. Gece ikiden sonra asla güzel birşey olmaz zaten.

2 yorum:

leylak sarabi dedi ki...

tellerden atlama kısmını ürpererek okudum. malum, romantizm göte girebilen bir olgu.

http://www.haberturk.com/galeri.asp?cat=350&id=95803

October Swimmer dedi ki...

ben de şimdi ürperdim. olan allahtan gömleğe olmuş jdkaslj