12 Mayıs 2009 Salı

Tercih hesapları

http://www.bildirgec.org/imaj/pisho/oss.jpg

Kamuoyu merak ediyor! Bu adam nereleri yazacak diyor! Sınav sonuçları açıklandığından beri okur maillerinden inboxum kitlendi ve artık toplumun iradesine karşı gelemeyceğimden bu yazıyla bütün gerçekleri bir bir ortaya döküyorum. Bu arada merak etmeyin, bir tek Arda sordu, ondan yazıyorum:)

ÖSYM'deki abilerim ablalarım lütfedip tercihleri başlatamadıklarından uzuun bir zaman kaldı elimizde, iyice düşünmek, zaten karışık kafamızı daha da karıştırmak ve yazacağımız hastaneleri gezip görmek için. Nihayet gezdik, gördük, oradaki asistanlarla(bazen de şans eseri bir doçentle) konuştuk ve en sonunda kafamızda tercih listemiz oluştu. Şimdi ÖSYM düşünsün!

Beni bir süredir buradan takip edenler veya tanıyanların da bildiği gibi sadece İzmir yazacağım. Evet, kimi zaman kafa karışıklıkları yaşadım. Değişik bir düzenin, yeni bir başlangıcın bazen de hiç başlamayan bir hikayenin büyüsüne kapılıp İstanbul düşündüğüm zamanlar da oldu, ama en sonunda hayatımın en az beş yılını daha İzmir'de geçirmek istediğimi anladım. 5 yıl sonra ihtisasım bitince, mecburi hizmetle devletin beni nereye göndereceğini bilmiyorum, ya da sonrasında hangi hastanelerden teklif alacağımı da... Bunlar kontrol edemeyeceğim ve asla bilemeyeceğim şeyler, en nihayetinde 5 yıl sonraki Erdem'den bahsediyoruz. 30 yaşındaki, belki evli ve çocuklu... Tamamen bana ait olmayan ve şu an veremeyeceğim kararlar. Lakin kontrol edebildiğim bu 5 yıl hangi şehirde olacağım, ki şükürler olsun yaşayacağım şehri seçebilecek bir sınav neticesi elimde...

Şehir tercihini yaptıktan sonra(ki genellikle en son yapılan tercihtir, önce bölüm seçilir aslında) sırada bölüm tercihi vardı:

Fakültenin ikinci yılında genel cerrah olmaya karar vermiştim, Dördüncü sınıfta genel cerrah olacağımdan emindim, beşinci sınıfta beyin cerrahisi ve kalp damar da olabilir diye düşünürdüm(Şimdi bu işin içinde olan arkadaşlar okuyorsa kocaman bir yuh çekmişlerdir, haklarıdır) Sonra internlik başlayınca, yani olayın biraz daha içine girince, nasıl elim bir hatanın eşiğinde olduğumu farkettim ve yukarıda bahsettiğim üç büyük cerrahi hevesimden, adeta topuklarım kalçalarıma değercesine kaçtım.

İnternliğin başından beri KBB(Kulak Burun Boğaz) istiyordum, 2007 yazında İspanya'da yaptığım stajın da etkisi vardı. Hem polikliniği, hem cerrahisi olduğundna çok yönlüydü. Yani tatmini bol iken diğer cerrahiler gibi yorucu da değildi, idealdi. Hatta sınava girmeden bir iki ay önce "Seni İzmir'de istediğin hastanelerden birinde KBB'ye yerleştireceğiz, girme sınava" deseler kabulümdü. Taa ki sınav sonuçları açıklanana dek...

Sonuçlar açıklanınca Göz hastalıkları potasında da olduğumu farkedip anında sattım kbb'yi, hatta dış kaynaklı "Radyoloji yaz"( bir sonraki paragrafta geleceğiz radyolojinin olayına) telkinleriyle de gaza gelip gözün altına Radyolojiyi yazma kararı aldım ve birden iki yılın starı KBB kendini son tercih olarak buldu.

Göz hakkında çok birşey yazmayacağım. Genellikle en yüksek bölümlerden biridir, Temiz bir iştir, sorumlu olduğun alan küçüktür, hem polikliniği hem cerrahisi vardır onun da. Uzman olunca fazlasıyla tatmin eden bir kazancı, mesleki tatmini, diğer cerrahiler arasında neredeyse en az yoğun olanı olmasıyla benim için tercih sebebi oldu.

Radyolojiyi ise sağolsun Işık soktu aklıma, kendisine de dün Denizli'de dediğim gibi, eğer olursa radyoloji, bir iki yıl sonra memnun da olsam, olmasam da kulakları çınlayacak bol bol. Artık ya dua edeceğim, ya da küfür. Şaka bir yana uygun çalışma saatleri, az nöbeti, bol izni ve güvendiğim görsel hafızamı kullanabilecek olmam ile benim de aklıma yatınca, Işık'a hak verip, gözün altına yazmaya karar verdim. İleride Maddi getirisinin oldukça yeterli olmasına karşın, dezavantaj olarak radyasyon maruziyeti ve hasta görmemenin yaratabileceği tatminsizliği sayabilirim.

http://lh4.ggpht.com/_JfrjaT01eio/R0BZ7cj2VSI/AAAAAAAAADs/Y1-4q8OM-Dc/yyut545.jpg
Bu da Yeşilyurt devlet hastanesinden İzmir manzarası. Tek başına bile tercih sebebi gibi sanki?

Böylece bölüm seçimini de yapınca tek yapmam gereken İzmir'deki hastaneleri gezip, aralarındaki sıralamaya karar vermek oldu. Bir haftalık geziler sonucu Eğitim araştırma hastanelerini, üniversite hastanelerinin önüne yazmaya karar verdim. Yani kararlaştırdığım üç bölüm de gelirse sonuçta, yüksek ihtimal ya Yeşilyurt., ya Bozyaka, ya da Tepecik devlet hastanelerinden birine yerleştirilmem daha olası görülüyor. Bu üçünden ise en fazla beğendiğim, aralarında en fazla yatırım alan Yeşilyurt oldu. Lafı daha da uzatmadan kaba haliyle tercih listemi yazıp, sonsuza kadar gidecekmiş gibi görünen bu yazıyı da noktalayayım. Ey okuyucu buraya kadar okuyabildiysen beni ayrı bir seviyorsun sanırım, çok duygulandım:)

1- Tepecik Göz
2- Yeşilyurt Göz
3- Bozyaka Göz
4- Ege Göz
5- Dokuz Eylül Göz
6- Yeşilyurt Radyoloji
7- Ege Radyoloji
8- Dokuz Eylül Radyoloji
9- Yeşilyurt KBB
10- Tepecik KBB
11- Bozyaka KBB
12- Ege KBB
13- Dokuz Eylül KBB

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

8 yorum:

alt + 168 dedi ki...

favorim yeşilyurt radyoloji
dokuz eylul göz plase

espri de yapayım tam olsun: tepecik jinekoloji yaz, paraya para demezsin.

October Swimmer dedi ki...

oradaki sıralama isteğe göre, biliyosun di mi?
insan ilk tercihimi favorisi yapar ksdaddsaf

ihsan dedi ki...

ışık isimli bi insanın radyolojiyi önermesi de ayrıca eğlenceli olmuş :)

hayırlısı olsun! (göz yani :D)

postanakronist dedi ki...

favori: yeşilyurt göz
plase: tepecik göz
blog reklamı: için teşekkür.

Canss dedi ki...

"Clearity" güzel şey.Sevgiler.

October Swimmer dedi ki...

@canss
kararsızız galiba?

ssbb dedi ki...

Yeşilyurt iyidir, ben de ihtisasımı orada yaptım, ama herhalde görmüşsündür, radyoloji bodrum katta:)
Gözde Ahmet diye bir şef var, iyi bir insan, onun kliniğine düşmeye çalış.

October Swimmer dedi ki...

evet gördüm radyolojinin yerini, her şeyin bir bedeli vardır, ne diyelim:)