4 Eylül 2008 Perşembe

Damien Rice

http://weblogs.newsday.com/entertainment/music/blog/images/drice.jpg
Herşey 2005 yazında Roma'da ispanyol merdivenlerinde gitar çalarken tanıştığım Meksika'lı bir kızın beni Damien Rice'a benzetmesiyle başladı. İpod'undan resimlerini gösterip müziklerini dinletmişti de o akşam son ilgilenebileceğim şey Damien Rice iken,haliyle büyük etki yaratmadı bende. Aynı kış bu kez ben keşfettim volcano ve cannonball ile(çok bilinen blower's daughter'i ise milyonlarla beraber closer'da dinlemiştim zaten). Bir albüm öbür albüm derken,bir anda büyük hayranı olduk... Kendisi şu arızalı ve bol TUS ile yoğurulmuş 7 ayım geçtikten sonra yurtdışında bile konseri olsa gidebileceğim tek müzisyendir.

Neyse kendisi hakkında sonra uzun uzadıya şarkılarını anlatan birşeyler yazmak isterim. Şimdilik gelişmelerden bahseden bir yazı bu.

Yeni albüm yolda gibi. Damien Rice, Temmuz başında dublin'den barcelona'ya 10 günde 10 şarkı yazacağı bir road trip yapmış. 13 günde 10 şarkı yazmış ve kaydetmiş. 3 günlük gecikme,fransa-ispanya sınırında arabanın bozulmasından dolayı olmuş. yanına iki yardımcı ve bir kayıt ekipmanı alan D.R'ın yanında tabii ki daha önceden beyan ettiği bir kararla artık beraber çalışmayacağı Lisa hannigan yokmuş. Nü büyük bir kayıp... Umarım hayatının hatasını yapmamıştır.

Bir de online mağazasına bu adresten ulaşmak mümkün,herşey aşırı ucuz. gerçi shipping'le türkiye'ye gelene kadar el yakar onlar...

Not: shipping de ucuzmuş...

Hiç yorum yok: